Raka, kot je morda še ne poznate

Kot otroci smo si večkrat želeli živeti v mestu, kjer je vse na dosegu roke. Sedaj ...

 

Glasilo TD Lovrenc Raka

Domov arrow Novice
Novice
SEMANJI DAN NA BUČKI 2012

PREDSTAVITEV STARIH OBRTI

25.6.2012

Na dan državnosti je na Bučki že tradicionalno potekal semanji dan, ki sloni na izročilu okolja, in prav v tem je bogastvo, domačnost in atraktivnost te prireditve, ki je iz leta v leto bolj obiskana. Sejemska dejavnost je bila namreč nekoč na Bučki zelo razvita. Predstavniki TD Lovrenc smo se že drugo leto odpravili na semanj,da predstavimo stare običaje in sodelujemo med društvi. Raški ljudski pevci z Ardrega so zapeli par ljudskih pesmi, dan na Bučki pa nam  je kljub nevihti, ki je na koncu ponagajala, minil pestro in zanimivo.Image

 

 
Tradicionalna prireditev NA PRAGU POLETJA 2012

KOŠNJA CAVASARJA

9.6.2012

ImageLjudska pesem pravi : "…mrzla rosa, ostra kosa, rada travca se kosi…"
Slovenska dežela je slikovita, tako tudi običaji in poimenovanja zanje niso povsod enaki. Ponekod rečemo, da kosci kosijo, drugod pravijo, da sičejo ali sečejo travo. Kakorkoli že rečemo, opravilo ostaja vedno enako ali vsaj zelo podobno v katerem koli delu Slovenije. Na Raki smo že šesto leto zapored organizirali ročno košnjo Cavsarja. Vsako leto pride veliko koscev in tudi letos jih je bilo čez štirideset. Za kosci so prišle na vrsto grabljice,ki so redi razmetale, oziroma raztresle z grabljami. Tradicionalno so kosci dobili zajtrk po starem običaju,skupaj popili kozarček rujnega in se še malo poveselili z pesmijo na ustih.

Preberite več...
 
DVODNEVNI IZLET 2012

BANJA LUKA-JAJCE

28. in 29. april 2012

ImageBanja Luka  je prestolnica bosanskih Srbov in drugo največje mesto v BIH. Tako kot njegove prebivalke,katerih lepota je že v preteklosti slovela daleč naokrog Banja Luka ni samoupravno središče republike Srbije, ampak tudi mesto žensk. Razmerje ženske proti moškemu je tu sedem proti ena in s tem je Banja Luka absolutno raj za vse fante.Če je res tako, smo se hoteli prepričati tudi mi.

 

 

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 36 - 42 od 68

ANKETA

Največ novih informacij izvem ...
 

IZ KNJIGE GOSTOV


Kontaktni podatki

Za vse dodatne informacije prosimo kontaktirajte nas:
Turistično društvo Lovrenc Raka
Raka 36 a, 8274 Raka
GSM Tel: 041 532 727
e-mail:  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Website: http://www.tdlovrenc.com/