Raka, kot je morda še ne poznate

Kot otroci smo si večkrat želeli živeti v mestu, kjer je vse na dosegu roke. Sedaj ...

 

Glasilo TD Lovrenc Raka

Domov arrow Novice
Novice
Etnološka prireditev NA PRAGU POLETJA 2011

 Tradicionalna ročna košnja, praženje krompirja in tekmovanje harmonikarjev

11. junij 2011

Image V društvu smo že peto leto zapored organizirali ročno košnjo pobočja  Cavsarja, ki se razteza od krajevnega pokopališča, do tamkajšnjega  župnišča. Tako je v sobotnem jutru zarana za kose poprijelo okoli 40 koscev,za raztepanje gredi pa so poskrbele pridne grabljice. Najmlajši kosec je bil petletni Mat Kovačič, tradicionalno  pa se je košnji pridružil tudi  krški župan Franc Bogovič. Dober hektar travnate površine so družno  pokosili v dveh urah in pol,nato so se okrepčali z ajdovimi  žganci, zabeljenimi z ocvirki in čebulo. V raškem slogu pa po običaju ni manjkalo raznovrstnih jedi, pripravljenih iz raške čebule, za katere je poskrbelo kolektiv kmečkih žena. S sodelovanjem TD Bučka ,TD Šenjernej in TD Mokronog smo pražili krompir, organizirali pa smo tudi tekmovanje harmonikarjev za pokal TD Lovrenc Raka.

 
SEMANJI DAN NA BUČKI

Bili smo na obisku ...

25. junij 2011

Na povabilo Turističnega društva Bučka, smo se v soboto, 25. junija člani TD Lovrenc Raka odpravili na zdaj že tradicionalno prireditev »Semanji dan na Bučki«.Tam smo  predstavili nekdanje običaje na vasi, imeli svojo stojnico z avtohtono raško č'bulo, sama prireditev pa je bila vsebinsko zasnovana kot turistična prireditev s poudarkom na nekaterih etnoloških vsebinah ter bogatem  spremljajočem dogajanju, saj je bila nekoč na Bučki sejemska dejavnost zelo razvita, sejmarji pa so v ta kraj hodili od blizu in daleč. Člani TD Lovrenc Raka smo se z veseljem odzvali povabilu,našim prijateljem TD Bučka pa čestitamo za lepo organizirano prireditev in še v naprej se veselimo našega sodelovanja.

 
ČISTILNA AKCIJA 2011

ČISTA RAKA - NAŠ PONOS 

9. april 2011

ImagePod okriljem TD Lovrenc Raka smo že četrto leto zapovrstjo organizirali pomladansko čiščenje okolja.

 

 

 


ImageV sodelovanju s KS Raka, OŠ Raka in ostalimi društvi, smo vsi udeleženci s svojo prisotnostjo očedili in olepšali Rako in s tem opozorili na odnos do narave.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 50 - 56 od 68

ANKETA

Največ novih informacij izvem ...
 

IZ KNJIGE GOSTOV


Kontaktni podatki

Za vse dodatne informacije prosimo kontaktirajte nas:
Turistično društvo Lovrenc Raka
Raka 36 a, 8274 Raka
GSM Tel: 041 532 727
e-mail:  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Website: http://www.tdlovrenc.com/