Raka, kot je morda še ne poznate

Kot otroci smo si večkrat želeli živeti v mestu, kjer je vse na dosegu roke. Sedaj ...

 

Glasilo TD Lovrenc Raka

Domov
Vabilo na delavnico in ustanovni občni zbor združenja

6.5.2014

   

TURISTIČNO DRUŠTVO LOVRENC RAKA

skupaj s partnerji projekta NAJBOLJŠE Z RAKE vabi na sestanek vse zainteresirane ponudnike turističnih in gostinskih storitev, lokalne pridelovalce, rokodelce ter potencialne ponudnike
v ponedeljek, 12.5.2014, ob 19. uri, v Prostor KS Raka

Turistično društvo Lovrenc Raka je skupaj z regijskimi partnerji Centrom za podjetništvo in turizem Krško,  Seles d.o.o. ter Društvom za trajnostni razvoj Terra Vera v letu 2013 pričelo izvajati projekt »Najboljše z Rake«.

Ideja za projekt je že dolgo prisotna pri lokalnih prebivalcih, potrebe po lokalno pridelani hrani pa naraščajo. Predvsem narašča zanimanje po raški č'buli, hkrati pa se čedalje več ljudi zaveda pomena lokalno pridelane hrane in kratkih verig dobave. Glede na to, da ima Raka veliko zanimivih in edinstvenih izdelkov, pridelkov, ki bi se  jih dalo tržiti, vas vabimo, da se nam pridružite na ustanovnem zboru Združenja ponudnikov Najboljše z Rake. Projekt je novost v ponudbi kulinarike in tudi drugih vsebin, ki sooblikujejo vsebine turistične ponudbe. Predstavljen bo logo kolektivne blagovne znamke, ki bo promovirala kraj, pridelke in izdelke, predstavljena bo pravica do uporabe le te. Velik poudarek bo namenjen raški č'buli, ki se že strokovno odbira, selekcionira in ponovno uveljavlja, namen v nadaljevanju pa je organizacija tržne proizvodnje. 

Združenje ponudnikov Najboljše z Rake naj bi se v bližnji prihodnosti preoblikovalo v tržno organizacijo, ki bi povezovalo zainteresirane ponudnike. Projekt nudi priložnost ponudnikom gostinskih ter ostalih turističnih storitev, pridelovalcem zelenjave, jagodičevja, sadik in zelenjave v plastenjakih, sadja, predelovalcem suhomesnatih izdelkov, domačega  sira, medu, marmelade, izdelovalcem domače obrti,  tradicionalne peke kruha in peciva.

Vabljeni vsi,  ki imate kakšno idejo ali želite prinesti s seboj vaše pridelke in izdelke, ki bi jih razstavili v prostoru združenja in jih nameravate v nadaljevanju tržiti pod kolektivno blagovno znamko. V kolikor je za izdelek potrebno imeti obrtno ali drugo dovoljenje je to pogoj za razstavljanje.

Vabljeni tudi mladi, ki bi želeli v nadaljevanju delati na tem projektu.

V pričakovanju delovnega srečanja, vas lepo pozdravljamo!

Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel. št. 07 490 22 22 – CPT Krško.    

 

ANKETA

Največ novih informacij izvem ...
 

IZ KNJIGE GOSTOV


Kontaktni podatki

Za vse dodatne informacije prosimo kontaktirajte nas:
Turistično društvo Lovrenc Raka
Raka 36 a, 8274 Raka
GSM Tel: 041 532 727
e-mail:  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Website: http://www.tdlovrenc.com/